Bezienswaardigheden

Natuurlijk vindt u op het internet veel informatie over wat u allemaal kunt doen op Tenerife, het eiland van de eeuwige lente! 
Toch willen wij u op deze pagina een aantal bezienswaardigheden en interessante badsteden aanraden!
Alle bezienswaardigheden liggen zeer dicht bij Rocas del Mar!


Las Galletas

Een gezellig vissersdorp met een haven. Hier kan u voor weinig geld lekker eten. Van hieruit vertrekken ook diverse bootexcursies (mustcat!). 
Ook duikliefhebbers vinden hier hun gading! 's Morgens kunt u er verse vis kopen aan de standjes aan de ingang van het haventje! 
Er is ook een lavastrand aan het haventje en voor de boulevard.
Los Abrigos & Tajao

Kleine vissersdorpjes die bekend staan om hun lekkere visrestaurants tegen zeer lage prijzen. U gaat naar het kleine haventje, verser kan gewoonweg niet! Enorme keuze aan vis- en schaaldieren! 


El Medano

Wanneer u land op de vlieghaven van Tenerife Zuid, ziet u een uitstekende heuvel. Achter deze heuvel bevindt zich een lagune waar de wind enorm hard waait. El Medano is dan ook een stadje waar kitesurfers, windsurfers, ... aan hun trekken komen. U kunt hier steeds tientallen surfers aan het werk zien. 
Zeer spectaculair!!!


Los Christianos

Bekende badstad waar het massatoerisme spijtig genoeg ook heeft toegeslagen. Toch is deze stad nog steeds gezelliger dan Playa, omwille van zijn pittoreske haven. Vanuit deze haven, waar eveneens een zandstrand is gelegen, kunt u diverse boot- en visexcursies boeken. Er is ook een gezellige wekelijkse markt.


Playa De Las Americas

Zeer drukke badstad. U vind hier vele zandstranden, winkels, restaurants, discotheken, hotelketens, ....
Zeker een bezoek waard, maar niet als u van rust houdt. Vooral 's nachts kan het er nogal lawaaierig zijn door de vele feestneuzen. 
U kan vanaf Los Christianos langsheen de kunstpromenade naar Playa de las Americas wandelen. 
Ook Costa Adeje en het luxueuze Playa Del Duque kunt u hier vinden. 
Tip: mooi zandstrand: Playa Visitas.
Loro Parque (60 km van Rocas del Mar, gelegen te Puerto De La Cruz)
Siam Park (10 km van Rocas del Mar, Playa De Las Americas)

Het Loro Parque is een prachtige, tot in de puntjes verzorgde, dierentuin van wereldklasse en huisvest de grootste collectie papegaaien ter wereld. 
Een bezoek is ZEKER de moeite waard. U kan er diverse shows bezoeken met o.a. orka's, zeeleeuwen, papegaaien, dolfijnen, ...

Het Siam Park is van dezelfde organisatie, maar heeft niets met dierentuin te maken. Dit is het GROOTSTE wildwaterpretpark van EUROPA. 
U hebt hier een hele dag voor nodig! Echt een SUPERERVARING voor alle leeftijden.
Indien u van plan bent om de 2 parken te bezoeken, koop dan zeker een combiticket aan de kassa van 1 van de 2 parken. 
Meer bezienswaardigheden en leuke adresjes?

HomeAppartementenVoorzieningenBezienswaardighedenContact

Rocas Del Mar **** - Tenerife Zuid